Това заяви в интервю за ФрогНюз анализаторът Осман Октай.  Ето и

...
Това заяви в интервю за ФрогНюз анализаторът Осман Октай.  Ето и
Коментари Харесай

Осман Октай пред ФрогНюз: ПП-ДБ ще имат сериозно представителство...

Това съобщи в изявление за ФрогНюз анализаторът Осман Октай. 

 

Ето и цялото изявление:

Господин Октай, броени дни остават до края на предизборната акция, а в неделя е датата на локалния избор. Каква е прогнозата ви за това какво ще се случи на локална почва, в това число и в градове, считани за бастиони на ГЕРБ? 

 

Самата раздразнителност на Бойко Борисов, който обикаля всички регионални центрове и атакува държавното управление, макар че поддържа ръководството на акад. Денков, демонстрира, че борбата е сред неговите окупирани през годините кметства и тази смяна, за която приказваме в действителност. Тази борба ще е жестока. 

 

Не се колебая във вота на софиянци, откъдето постоянно е започвала смяната. Кандидатурата на ГЕРБ няма никакви шансове да завоюва в София, след толкоз години ръководство на града. Убеден съм, че ще изберат смяната в лицето на Васил Терзиев и лидера на листата Борис Бонев. 

 

Кой виждате на балотаж?, което видя два разновидността - Васил Терзиев против Ваня Григорова и Васил Терзиев против Антон Хекимян. 

 

На балотаж ще са ГЕРБ и ПП-ДБ. Много е значимо да подчертая доколко успеха на Политическа партия и Демократична България ще получи избор за листата на съветниците, с цел да имат независимост при ръководството на страната. Да не се окаже отново на следващия ден да са подвластни от тези, които са управлявали до момента. Очаквам в София да се даде огромен късмет да има наличие на ПП-ДБ в Общинския съвет.

 

Възможно ли е Ваня Григорова да отиде на балотаж? Знаем, че борбата в София нормално завършва със конфликт сред алените и демократите. 

Сблъсъкът е сред досегашното ръководство на ГЕРБ като реплика на дясното и дясната смяна. Българска социалистическа партия в никакъв случай не са имали никакви шансове в София по принцип. Това се вижда и на парламентарни, и на кметски избори. Не одобрявам внушения, че видите ли леви претенденти имат шансове.

Кои градове да гледаме, къде виждате да има конспирация или обрати? 

 

Не чакам сериозна смяна. В доста от огромните градове и регионални центрове локалните олигархични кръгове управляват процеса на изборите, живота на хората. Затова тази борба на смяната ще продължи по-дълго. 

 

Сериозната смяна постоянно стартира от София. Така беше с митингите през 2020 година Сега е същото с локалните избори. Затова и те са толкоз значими. Промяната би трябвало да има съществено наличие в регионалните градове на страната. Няма значение дали ще имат кметове, или съществено наличие като общински съветници. 

Освен това във всички регионални градове за първи път ще има съществено посланичество на смяната в сесиите на общините. Такива до момента нямаше. Чрез локалната власт смяната ще стартира да навлиза във всички общини в страната.

В Пловдив доста се говореше, че кандидатурата на ПП-ДБ ще бъде Манол Пейков, само че издигнаха различен претендент. В Бургас също има разединение към двама души. Не се ли разми фокусът на гласоподавателите за тази смяна? 

 

В държанието на съдружните сътрудници постоянно е имало такива хладни процеси. За страдание от по-старите играчи към Демократична България и техните водачи имаше изразен значителен партиен и личностен нарцисизъм и не се мислете световно. Това предизвика конфликти. Най-грозният беше в Бургас. Тези неща в действителност са във щета на предстоящата смяна в страната, тъй като постоянно жителите и гласоподавателите усещат ползите и егоизма на партийните водачи. Това постоянно основава отчаяние в жителите, които чакат готовност за смяна. 

Смятате ли, че политиката в така наречен “сглобка ” може да се отрази на резултатите на локалния избор, както споделят доста политолози? 

 

Отричам изрично тази дума. 1991 година със Съюз на демократичните сили избрахме държавното управление на Филип Димитров без съдружно съглашение, което не беше наричано “сглобка ”. Всичко това сега, даже тези грозни изрази, които всекидневно се повтарят, е опозиция против смяната. 

 

Ако гледаме държанието на Бойко Борисов, появяването на Делян Пеевски заран, обед и вечер в медиите, това приказва за тази голяма опозиция против смяната. Все едно те принудително поддържат държавното управление. Всеки ден има офанзива от името на тези олигархични кръгове - и в правосъдната система, и в медиите, и в опазването на здравето, и в енергетиката.

 

Вярвам в младежката сила и бъдещето. С това оприличавам смяната. Това е развой. Връщам се към оня миг, когато Делян Пеевски беше определен за началник на ДАНС и избухна цяла България. 2020 година избухнаха митинги против Пеевски, Гешев, Борисов и Доган. Няма метод тази безочливост на олигархичните кръгове сега да не нервира младото потомство, което да се отврати и да се активизира още веднъж в името на смяната.

изявление на Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР